viernes, 25 de marzo de 2011

EXCURSIÓ ALARÓ- SOLLERIC- REFUGI TOSSALS VERDS- ALARÓ.

Excursió de senderisme, llarga i fàcil.
El refugi Tossals Verds està situat en la Serra de Tramuntana a 485 metres d'altura, al costat de l'antic camí d'Alaró a Almallutx i en un paisatge dominat per les muntanyes de s'Alcadena i el Puig de Tossals Verds. El refugi, és una casa reformada, construïda al segle XIX propietat del Consell de Mallorca, on es pot pernoctar menjar i sopar. En l'exterior es pot visitar un petit jardí d'espècies autòctones i observar les peces de pedra que formaven part d'un moli d’oli. Té un porxo amb bancs de fusta i un barbacoa, al costat d'una piqueta i una aixeta d'aigua potable a la disposició dels excursionistes.
Des del refugi existeixen nombroses variants d'excursions que arriben tant al Castell d'Alaró, com cap a Sóller pel Pla de Cúber o cap a LLuc passant per la Font del Prat entre altres.
Nosaltres aquesta vegada hem arribat al refugi des d'Alaró vorejant la finca “S’Olivaret” i passant per “Solleric”. Una ruta de senderisme fàcil que transcorre per un camí de terra que ens condueix en poc temps a un d'asfalt fins al propi refugi. És llarga, ja que camines 20,301 quilòmetres, però molt agradable i poc exigent, com a nosaltres ens agrada, ja que no té repechons ni pujades i baixades difícils. Seguint aquest camí creuem el torrent que, en temps de pluges, ha de ser espectacular observar-ho pels salts, petites preses i puets que existeixen.
El camí està perfectament conservat per personal del “Consell” que està allí treballant, igual que l'arbrat d'oliveres, alzines i garrovés que t'acompanyen durant tot el recorregut.
Crida l'atenció les cabres salvatges i bocs que pots observar pels penyals mentre vas caminant.
En definitiva, una excursió molt maca de llarg recorregut, d'aquestes que et quedes molt satisfet d'haver-la realitzat.
Fins a la propera!.
                                                              Fotos: Miquel Barceló

Si voleu veure les fotografies millor, clicau damund d'elles.



Foto: Trigo

No hay comentarios:

Publicar un comentario