viernes, 9 de septiembre de 2011

Excursió: EL TORO - FAR DE CALA FIGUERA EN “MOUNTAIN BIKE”.



Avui Divendres 9 de Setembre, hem iniciat nostra temporada excursionera amb un aperitiu especial. Abans de agafar les botes amb tot el grup, que ho ferem si Déu vol a principis del proper mes d'Octubre, hem decidit anar amb bicicleta des del Toro fins al Far de Cala Figuera. És una excursió molt senzilla de 9,5 quilòmetres en la qual hem emprat dues horetes i mitja aproximadament, amb pendents suaus i molt agradable perquè transcorre gairebé tota per l'antic camí que travessa la instal•lació militar abandonada de Cala Rafeubetx. Més que una excursió és més aviat un agradable passeig en bicicleta, aquesta fidel amiga que sempre està disposada a acompanyar-te per passejar durant hores i hores.

Doncs bé, hem iniciat la nostra marxa en Mountain Bike a les 9 hores al costat del camí de l'antiga instal·lació militar que comença en la carretera del Toro/Son Ferrer. Amb una temperatura molt agradable i un dia esplèndid, hem començat a pedaletjar per l'aquell camí empedrat que encara es conserva en bastant bon estat. Al principi l'accés és molt suau, però el pendent va augmentant de forma progressiva a mesura que vas arribant on estaven les antigues garites militars. No obstant, com la teva companya de fatigues t'ofereix tota l'ajuda que necessitis per no cansar-te, vas canviant els pinyons fins que la pujada se't fa suportable.

Passem l'antiga barrera d'accés a la instal•lació militar per un costat de la mateixa i tornem a enfilar el camí.

Ara tot és una costeta suau i successiva d'ascens que et fa suar la samarreta, encara que el Sol a aquestes hores del matí encara no hi pega fort i per tant és perfectament suportable.

 A mesura que vas pedaletjant vas observant els barracons i dependències totalment abandonades que ja varem estar explorant a peu fa uns mesos quan varem estar per aquí amb tot el grup.



Quan arribes al pas amb una barrera -la que s'aprecia a la foto-, ara ja tot és descens fins al far.


Has d'anar amb compte perquè la bicicleta se’n va sense adonar-te i les pedres soltes que hi ha en el camí et poden donar algun disgust.



Amb prudència baixes i en alguns trams empedrats t'aixeques de peus per fer el descens més segur. És un plaer.

Arribes a una bifurcació -la de la foto- i girem a la dreta, perquè si continues el camí recte surts a la carretera asfaltada que porta a les platges del Mag i Portals Vells i això no és el que busquem. Noltros busquem la carretera vella que condueix fins al far.


Passem unes casetes abandonades i continuem descendint ara per un camí un poquet difícil, però de seguida trobem la carretera del far que ens creua.




És una carretera tancada al tràfic en molt bon estat, per la qual cosa ens deixem portar per la bicicleta mentre anem contemplant aquell bella pineda que anem travessant de forma ràpida i decidida. No hem trobat ni un ànima per aquell lloc.


Únicament una grupet de perdius que espantades han emprès el vol quan ens han vist.
En no res ens plantem en Cala Figuera.


Allí ens baixem de la bici per veure com està. Caminem una mica cap a ella per un caminet que hi porta fins a baix i fem unes quantes fotos.



La Cala, verge, està neta i tranquil·la. No baixem fins al final perquè volem arribar fins al far. Tornem a la bicicleta i continuant el mateix camí arribem a la nostra meta: el far. Ha transcorregut una hora i mitja des que hem sortit.

Baixem per fer algunes fotos i estem una estona filmant aquelles fantàstiques vistes al mar. Després de descansar i berenar alguna cosa, iniciem el retorn pel mateix camí que hem vingut, sabent que si continuem per la carretera ens portarà a la principal de Portals Vells. No ens interessa. Avui hem vingut a fer un passeig en MTB i agafem de nou un dels camins de l'antiga instal•lació militar, camp a través, fins a arribar al nostre punt de partida.
Són les 12 hores. Un matí perfecte amb una excursió molt senzilla realitzada amb bicicleta de muntanya.

Aconsellem aquesta excursió als aficionats de la MTB que hem estat, però que ja no som. S’ho passaran molt bé.

Fins aviat!.


No hay comentarios:

Publicar un comentario